Over ons

"De mannen achter Brabants Chlorie"

Wie zijn wij?

Wij zijn Wessel Brands & Joey Leenen, twee jonge, enthousiaste, studerende ondernemers met een passie voor speciaalbier. Wessel is 21 jaar, woonachtig in Eindhoven en studeert Toegepaste Psychologie aan de Fontys te Eindhoven. Joey is 21 jaar, woonachtig in Eindhoven en studeert Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Beiden spelen we al heel wat jaren trouw voor de mooiste club van Nederland: PSV Waterpolo. Als grootste waterpolo club van Brabant én in combinatie met het chloorwater, is 'Brabants Chlorie' natuurlijk dé perfecte naam voor ons bier. 

Waarom bier?

In de zomer van 2020 kwam Wessel met het idee om een eigen speciaal bier voor PSV Waterpolo te gaan ontwikkelen. Zijn inspiratiebron was het al bestaande biertje van ijshockeyclub Tilburg Trappers. Toen Joey dit idee ter ore kwam raakte hij meteen enthousiast! We trokken de stoute schoenen aan en vroegen wat rond. Al snel raakten we in contact met een brouwer die ons wilde helpen bij ons project. Na heel wat voorbereidend werk was de inschrijving op 15 augustus 2020 bij de Kamer van Koophandel helemaal rond. Brabants Chlorie is een feit!

Brabants Chlorie is hét toegankelijke speciaalbier dat in het teken staat van onze grote passie: waterpolo. Gebrouwen voor en door bierliefhebbers met een waterpolohart! Met ons bier willen we het drinken van speciaalbier toegankelijk maken voor eenieder die bier een warm hart toedraagt. Daarnaast willen we aantonen dat de combinatie van sport en een gepaste hoeveelheid speciaalbier wel degelijk mogelijk is.

Leuk om te weten!

  • Het waterprofiel in ons bier komt gedeeltelijk overeen met het chloorwater in ons zwembad. Dit is wat ons biertje zo uniek maakt! Maar geen zorgen, het biertje smaakt niet naar het chloorwater waar wij in zwemmen en is ook zeker niet schadelijk voor de gezondheid!
  • Na alle jaren bij PSV Waterpolo gespeeld te hebben, willen wij graag wat terugdoen voor de club. Daarom is ons uiteindelijke doel om PSV te sponsoren met de opbrengsten van het bier.

Houd vooral onze social media in de gaten voor alle nieuwtjes!


© 2020 Brabants Chlorie
KvK: 80051928